preskoči na sadržaj
O projektu

                                       

         Naša je škola od ove školske godine jedna od osam partnerskih škola u projektu Migrations. Ostali partneri su nam škole iz Buzaua (Rumunjska), Volsa (Austrija), Hilpoltsteina (Njemačka), Stockholma (Švedska), Palerma (Italija), Igualade (Španjolska) i Canakkalea (Turska). Projekt će se baviti problematikom migracija nekad i sad, njihovim uzrocima i posljedicama. Kroz niz aktivnosti učenici će bolje upoznati zemljopisne, povijesne i kulturne prilike u zemljama iz kojih dolaze suvremeni migranti, bolje će razumjeti europske kulturne vrijednosti, razvijati kulturu prihvaćanja i uvažavanja različitosti, razvijati vještine komuniciranja hrvatskim i engleskim jezikom, razvijat će i vještine korištenja računalom proizvodeći pri tom različite vrste sadržaja, a šestero će naših učenika dobiti priliku otputovati u Njemačku ili Italiju kako bi sudjelovali na projektnim aktivnostima učenja, podučavanja i osposobljavanja. Projekt traje dvije godine (rujan 2016. – kolovoz 2018.) i tijekom tog razdoblja učenici će moći sudjelovati u različitim vrstama projektnih aktivnosti (kvizovi, likovni natječaji, izrada brošure, priprema hrane, pisanje, snimanje video uradaka, osmišljavanje digitalnih obrazovnih sadržaja, osmišljavanje slogana, gledanje filmova, čitanje knjiga, sudjelovanje na okruglom stolu, debatiranje...). Dnevnik projekta možete pratiti na blogu Migrations kojeg uređuju nastavnice Mirna Katičić i Mirela Klarić, a naći ćete ga na poveznici https://eumigrations.blogspot.hr/ 

     Projekt je dio Erasmus + programa (točnije Ključne aktivnosti 2 – suradnja među školama za inovacije i razmjenu dobre prakse) koji je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. U Hrvatskoj program provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

    Kako bismo projekt uspješno proveli, bit će nam potrebna podrška naših učenika i njihovih roditelja kao i lokalne zajednice te se nadamo kako ona neće izostati. 

Pano u našoj školi:

 

             
preskoči na navigaciju