preskoči na sadržaj
Šumska bajka

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Željkom Cajner i knjižničarka Vesna Dumenčić izradili su slikovnicu „Šumska bajka“. Pri stvaranju teksta i ilustracija zauzeli su se za čistu prirodu, zdravu vodu i prijateljski odnos prema životinjama. Kako slikovnica izgleda pogledajte u prilogu…

 

 

projekt - Čitamo mi u obitelji svi

„Čitamo mi, u obitelji svi“

druženje s knjigom

Sva tri odjela 3. razreda naše škole u 2. su se polugodištu ove školske godine uključila u projekt čiji je cilj razvijanje i njegovanje čitalačkih vještina bez kojih je nezamisliv svaki, sada školski a poslije životni, uspjeh.

Projekt je već u mnogim europskim državama pokazao dobre rezultate, a kod nas se provodi unutar Hrvatske mreže školskih knjižničara pod vodstvom gospodina Josipa Rihtarića, tajnika Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Sve je vrlo jednostavno, zgodno i (očekujemo) zabavno: svakog petka jedan učenik iz odjela nosi kući naprtnjaču s 8 novih (nije lektira) knjiga različita sadržaja i namjene. Ima tu pjesama, priča, znanstvenopopularne i psihološke literature te priručnika za odgoj djece i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Dakle, knjige su namijenjene svim članovima obitelji. Potrebno je samo da se cijela obitelj umjesto s televizorom bar pola sata dnevno od petka do srijede druži s tim izazovnim gostima, da o njima razgovara i pokaže kako knjige treba cijeniti jer nam pružaju zabavu, nove spoznaje, obogaćuju naš unutarnji svijet i pomažu nam da bolje razumijemo druge ljude. U srijedu učenik vraća naprtnjaču s knjigama u školu i uz poticaj učiteljice prepričava kako je „goste“  primila njegova obitelj.

Tko bi mogao ne pozdraviti ovako simpatičnu ideju!

Vodič kroz školsku knjižnicu
Popis lektirnih naslovapreskoči na navigaciju