preskoči na sadržaj
o projektu

O PROJEKTU

Projekt “More trees? Yes, please!” ima za cilj ukazati učenicima na važnost ekologije. Omogućiti im da podijele svoja iskustva i znanje o zaštiti prirode pokazujući ljepotu i značenje jednog od njezinih najznakovitijih elemenata - stabla. Ovaj projekt spaja znanje o ekologiji, povijesti i granama prirodnih znanosti sa različitim oblicima umjetnosti kao što su književnost, glazba i likovna umjetnost. Kao rezultat ovih aktivnosti učenici će razviti pravilan stav prema okolišu, ali i kreativno razmišljanje.
Oni će poboljšati svoje jezične vještine koristeći engleski jezik. Učenici će koristiti ICT i medije kako bi predstavili neke posebne zadatke i prenosili informacija i komunikaciju među partnerima.
Ovaj će im projekt skrenuti pozornost na poštivanje zakona o autorskom pravu, sigurnoj upotrebi Internet, boravljenju na sigurnim društvenim mrežama, zaštiti osobnih podataka i pravila poželjnog ponašanja u internetskoj zajednici.
U tijeku rada na određenim zadatcima učenici će naučiti sveobuhvatan tehnološki jezik - tehničko crtanje, koristiti alate i opremu na siguran način, raditi matematičke izračune, pretvarati jedinice i raditi sa zemljovidom i kompasom.
Zadatci projekta podjeljeni u kvartale (periode od 3 mjeseca) i usredotočeni na glavne teme (priroda, povijest, tehnologija, ekologija i umjetnost) voditi će finalnom proizvodu koji će biti multimedijalni mjuzikl "More trees? Yes, please!". On će biti snimljen i zabilježen na DVD-u.

WEB stranica projekta

 

partneri u projektu
preskoči na navigaciju