preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Vinkovci

Login
Vremenska prognoza

Školska kuhinja

Tjedni jelovnik u našoj školskoj kuhinji.

Primanja roditelja

Virtualna knjižnica

Kliknite na sliku da biste posjetili virtualnu knjižnicu.

e-Dnevnik

Dabar

Klik na sliku vodi vas u učionicu Pseudodabar, predviđenu za vježbu zadataka za natjecanje Dabar

 

   

Raspored zvonjenja

JUTARNJA SMJENA

1. sat  8:00 – 8:45

DORUČAK (NIŽI RAZREDI)

2. sat  9:00 – 9:45

DORUČAK (VIŠI RAZREDI)

3. sat  10:00 – 10:45

4. sat  10:50 – 11:35

5. sat  11:40 – 12:25

6. sat  12:30 – 13:15
 

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

1. sat  13:30 – 14:15

RUČAK (NIŽI RAZREDI)

2. sat  14:30 – 15:15

RUČAK (VIŠI RAZREDI)

3. sat  15:30 – 16:15

4. sat  16:20 – 17:05

5. sat  17:10 – 17:55

6. sat  18:00 – 18:45

CSI.hr

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2023.

Ukupno: 41411
Ovaj mjesec: 2323
Ovaj tjedan: 903
Danas: 42
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica-kušaonica; Pogodi tko sam a zdrav sam?!
Autor: Darija Vištica, 26. 10. 2021.

Naša škola se uključila u obilježavanje tjedna zdravog školskog doručka i kroz održavanje radionice –kušaonice s temom: Pogodi tko sam, a zdrav sam?!

U dehidratoru smo priredili zdrave grickalice-čips od različitih vrsta voća i povrća: kruška, jabuka, ananas, bundeva, rajčica, avokado ,mango...

Učenici su odabrani nasumičnim odabirom u e-dnevniku što inače „vole kada trebaju odgovarati usmeno“. U prvom krugu natjecanja odabran je predstavnik razreda koji je kušanjem ostvario najveći broj bodova. Ispitivali su organoleptička svojstva kao što su izgled, boja, miris i okus. Prvo su detektirali namirnice s povezom na očima koristeći samo osjetila za  miris i okus a potom bez poveza kada su uključili i osjetilo vida promatrajući izgled i boju. Učenik s najviše bodova dalje se natjecao za svoj razred u eliminacijskom testiranju.

 U finalnom krugu su trebali pokazati i nešto više znanja. Nakon skeniranja QR kodova iza kojih su se skrivale kratke priče  u kojima  su morali dekodirati dijelove teksta i sastojke karakteristične za određenu vrstu namirnice poput likopena, bromelaina, mangefarina, pektina, beta-karotena…svoje spoznaje su trebale unijeti u tablicu te ih povezati s voćem koje su kušali kao zdrave grickalice.

Pobjednica Lara Rončević iz 8.b dobila je nagradu koju je imala „zadatak“ podijeliti sa svojim razredom u obliku palačinki s domaćim sirom i vrhnjem.




Priloženi dokumenti:
1634332779808.jpg (512.68 KB)
1634332779819.jpg (533.12 KB)
1634332779824.jpg (1.02 MB)
1634332779829.jpg (435.49 KB)
1634333618382.jpg (958.21 KB)
1634333618419.jpg (828.65 KB)
1634333758040.jpg (1.75 MB)
1634641167418.jpg (518.73 KB)
1634641167425.jpg (548.76 KB)
1634641167430.jpg (500.39 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Acl2
Undefined aid or aoid
preskoči na navigaciju