Klik na sliku vodi vas u učionicu Pseudodabar, predviđenu za vježbu zadataka za natjecanje Dabar
JUTARNJA SMJENA 1. sat 8:00 – 8:45 DORUČAK (NIŽI RAZREDI) 2. sat 9:00 – 9:45 DORUČAK (VIŠI RAZREDI) 3. sat 10:00 – 10:45 4. sat 10:50 – 11:35 5. sat 11:40 – 12:25 6. sat 12:30 – 13:15 POSLIJEPODNEVNA SMJENA 1. sat 13:30 – 14:15 RUČAK (NIŽI RAZREDI) 2. sat 14:30 – 15:15 RUČAK (VIŠI RAZREDI) 3. sat 15:30 – 16:15 4. sat 16:20 – 17:05 5. sat 17:10 – 17:55 6. sat 18:00 – 18:45 |
BUNDEVA
- kraljica jeseni
Razlozi zbog kojih trebamo češće konzumirati bundevu:
- održava težinu
- zaštitnik imuniteta (vitamini C, E K i minerali kalcij i željezo)
- potiče rad probave
- izvor proteina.
Veliko je bogatstvo i dobrobit ovog jesenskog povrća raznih vrsta, okusa,…
Puno je načina konzumacije bundeve: u piti, rižotu, pečena, pohana, naribana u uštipke, popećcima, krem juhama,…
4. b je na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstvo kuhao krem juhu. Juha je bila odlična! Tražila se grabilica juhe više, iako su djeca na početku bila vrlo sumnjičava i oprezna pri kušanju. Pri serviranju u juhu smo dodali i bućino ulje koje je djecu oduševilo.
I još… Sjeme koje smo izvadili iz zrele bundeve stavili smo na papir i osušili. Na proljeće ćemo posaditi sjemenke i uzgojiti bundeve u svom školskom vrtu.